A Trappista sör elnevezés egyfajta védjegy, mely sokkal inkább utal az eredet helyére, valamint a minőségre, mint az ital jellegére, ízére. A Trappista sörök kategóriája az egyik legmagasabban pozícionált sörtípus az egész világon.
Ahhoz, hogy egy sör megkaphassa az autentikus Trappista védjegyet szigorú előírásoknak kell megfelelniük mind a felhasznált alapanyagok, mind az elkészítés módjának tekintetében.
A szabályok:
- minden esetben az apátság falain belül, vagy annak közvetlen közelében kell főzni a söröket
- legalább egy szerzetesnek részt kell venni a sörfőzési folyamatban, vagy legalább felügyelnie azt
- csak a már elfogadott recept alaján készíthetik az italokat, azon változtatni nem lehet
- az eladásból befolyó pénzösszeget az apátságok csak a saját költségeik fedezésére fordíthatják, minden azon felüli profitot jótékony célra kell fordítani
A Trappista termékek eredetiségjelzése