De Halve Maan

Bruges városának nyilvántartása már 1564-ben említést tesz egy „Die Maene” nevű sörfőzdéről. A Maes család a 19. században lett a sörgyár tulajdonosa. A Maes család története 1856-ban indult, amikor Leon Maes, más néven első Henri lett a tulajdonosa a gyárnak. Megszerezte nagybátja, Canon Maes támogatását és megkezdte a sörfőzést egy autentikus recept alapján.

+ bővebben
Hol vásárolhatod meg: SörtérképOnline vásárlás

De Halve Maan ismertető

Bruges városának nyilvántartása már 1564-ben említést tesz egy „Die Maene” nevű sörfőzdéről. A Maes család a 19. században lett a sörgyár tulajdonosa. A Maes család története 1856-ban indult, amikor Leon Maes, más néven első Henri lett a tulajdonosa a gyárnak. Megszerezte nagybátja, Canon Maes támogatását és megkezdte a sörfőzést egy autentikus recept alapján. Ezt a sört leginkább a homályos szóval lehetne leírni, ízre pedig savanykás volt. 1867-re második Henri vette át a sörgyár irányítását testvérével, Achére-vel. Ő alig várta, hogy többet megtudjon a főzési folymatokról, ezért elutazott Angliába, ahol az ipari forradalom elérte a csúcspontját. Miután megtanult mindent a modern főzési technikákról, Henri visszatért Bruges-be. Új maláta ház és komló kemence épült. De ez már a régmúlt... 2014 egy újításokkal teli év volt a De Halve Maan Sörfőzde életében. Az új étteremmel és a korszerű főző házzal a Maes család készen áll a jövőre!

Belga Sörmester
A Belga Sörmester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes, kulturált italfogyasztásnak. A szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk, és őket kiszolgálni nem tudjuk. Kérjük, nyilatkozz, hogy betöltötted-e már 18. életéved!
nem múltam el