Fehér és zöld spárgasaláta, barna csiperkegombával, főtt sonkával La Trappe Witte Trappista sörrel
Kezdőoldal•Belga Sörkultúra•Sör és gasztronómia•Fehér és zöld spárgasaláta, barna csiperke gombával, főtt sonkával, La Trappe Witte sörrel
Elkészítés: (4 személyre - 30 perc alatt)
Vágja le a fehér spárga kemény végét, hámozza meg és párolja puhára forró víz fölött, majd hagyja kihűlni.
Vágja le a zöld spárga kemény végét, párolja puhára forró víz fölött, majd hagyja kihűlni.
A zöld spárgát nem kell meghámozni.
Vágja le a barna csiperkegomba kemény végét, és szeletelje fel.
Hámozza meg, és szeletelje finomra a mogyoróhagymát.
Forrósítson olajat egy wokban vagy serpenyőben, és folyamatos mozgatással süsse meg a gombát és a mogyoróhagymát.
Keverje hozzá a baromfi vagy borjú alaplevet és a sört, majd forrósítsa fel további 2-3 percre.
Ízesítse sóval, borssal, majd hagyja kihűlni.
Helyezze el a kevert salátát tányérokon, terítse szét rajta a spárgát, a gombát, majd hintse meg a salátát néhány evőkanál lehűtött gyümölcslével.
Díszítse főtt sonkacsíkokkal.
Szervírozza meleg pirítóssal vagy ciabattaval, és természetesen mellé fogyasszon egy finom, hideg La Trappe Witte Trappista sört.