Kagyló recept Kasteel Tripel sörrel
Hozzávalók:
- 2kg kagyló
- 2db közepes fej hagyma
- 2db zellerszár
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem (ízlés szerint)
- 100g bacon
- 330ml Kasteel Tripel sör
- vaj vagy olivaolaj
Elkészítés:
- Bő vízben most át jól a kagylókat és egyidőben nézd meg, hogy mind csukva van-e. Amelyik esetleg nyitva van, azt dobd ki, nem szabad megenni, romlott lehet.
- Melegítsd meg az olajat vagy a vajat egy nagyobb serpenyőben, majd píritsd le a bacont, a hagymát és a zellert. Legvégül add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet. Fontos, hogy ezeket tényleg csak a végén add hozzá, mert hamar odapirulhatnak.
- Add hozzá a kagylót, majd öntsd le Kasteel Tripellel. A sör egy enyhén komlós ízt fog adni az ételednek, míg a bacon sós ízekkel járul hozzá a kagylóhoz.
- Forrald fel az egészet és közben jól forgasd át.
- Ha forr, takard le és várd meg míg kinyílik az összes kagyló. Ellentétben az 1.-es ponttal itt azt kell figyeld, hogy melyik nem nyílt ki. Amelyik zárva maradt a végére, nem szabad megenni!
- Tálald pár szelet baguettel vagy sültburgonyával.
Jó étvágyat!
forrás: https://www.vanhonsebrouck.be/