Chimay Á la Rouge sajttal és szárított paradicsommal töltött sertéskaraj Chimay sörös paradicsommártással és burgonyapürével
Kezdőoldal•Belga Sörkultúra•Sör és gasztronómia•Chimay sajttal töltött sertéskaraj Chimay sörös paradicsommártással és burgonyapürével
A burgonyapüréhez főzze puhára a héjas burgonyát sós vízben. Ha megfőtt, hámozza meg, vágja fel kis darabokra, majd törje át. Adja hozzá a tojássárgáját, a tejet, az 1 dl Chimay Rouge sört, a vajat, majd jól keverje el.
Hártyázza le a húst. A felénél vágja be hosszanti irányban, hajtsa ki, és helyezze a közepére a felszeletelt Chimay sajtot és a szárított paradicsomot. Finoman hajtsa rá a húst a töltelékre, majd óvatosan tekerje be a szeletelt bacon szalonnába. Olajozzon meg egy darab alufóliát, és szorosan csomagolja bele a húst.
Tegye 180˚C-ra előmelegített sütőbe, süsse készre, majd hagyja kihűlni, és szeletelje fel.
A paradicsommártáshoz pirítsa le a finomra vágott mogyoróhagymát egy kevés olívaolajon, adja hozzá a hámozott és kockára vágott paradicsomot, a Chimay Rouge sört, ízesítse sóval és borssal, majd kis lángon hagyja besűrűsödni.
Tálalás előtt egy serpenyőben melegítse meg a hússzeleteket, majd helyezze tányérra, körítse a burgonyapürével, és tálalja a paradicsommártással.