Van Steenberge

A sörgyár története 1874-ig nyúlik vissza. Flandriában a gazdálkodás fő ága a sörgyártás oldalára összpontosult. Ebben az időben Ertvelde-ben megalakult a De Peer sörfőzde. Az I. Világháború után Paul Steenberge a mikrobiológia professzora új technológiát vezetett be, mellyel megreformálta a kézműves sörfőzdét. 1919-ben megváltoztatta a sörgyár nevét Brouwerij Bios-nak.

+ bővebben
Hol vásárolhatod meg: SörtérképOnline vásárlás

Van Steenberge ismertető

A sörgyár története 1874-ig nyúlik vissza. Flandriában a gazdálkodás fő ága a sörgyártás oldalára összpontosult. Ebben az időben Ertvelde-ben megalakult a De Peer sörfőzde. Az I. Világháború után Paul Steenberge a mikrobiológia professzora új technológiát vezetett be, mellyel megreformálta a kézműves sörfőzdét. 1919-ben megváltoztatta a sörgyár nevét Brouwerij Bios-nak. A névadó BIOS sört ebben az időben kezdték gyártani. 1962-ben Jozef Van Steenberge vette át a stafétabotot. 1978-ban megszerezte a Gent-ben működő Ágoston ferences apátság receptjeit, melyet sörgyárában tovább fejlesztett, létrehozva ezzel a legmagasabb követelményeknek is megfelelő söröket. 1982-ben a továbbfejlesztett receptek alapján megalkotta Augustijn néven futó, és a sörgyár által gyártott termékeik között ma is legkelendőbb sörüket. Emellett elkezdték gyártani még a méltán híres és közkedvelt Piraat-ot és Gulden Draak-ot. 1990-ben a vezetés Jozef fia, Paul Van Steenberge kezébe került, aki egy korszerű, számítógéppel vezérelt sörfőző csarnokot hozott létre, mely a mai napig folyamatosan korszerűsödik.

Belga Sörmester
A Belga Sörmester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes, kulturált italfogyasztásnak. A szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk, és őket kiszolgálni nem tudjuk. Kérjük, nyilatkozz, hogy betöltötted-e már 18. életéved!
nem múltam el