Silly

A múlt században Hainaut környékén a nagyobb farmok árpa és komló termesztéséből éltek. Silly, egy kis falu, mely az Ath, Enghien és Soignies háromszögben fekszik és a Sylle nevű folyó szeli át, melyről a falu a nevét is kapta. 1850-ben alapítottak itt egy kis sörgyárat, melyet ma már az 5. generáció működtet. 1947-ben még csak felsőerjesztésű söröket állítottak elő.

+ bővebben
Hol vásárolhatod meg: SörtérképOnline vásárlás

Silly ismertető

A múlt században Hainaut környékén a nagyobb farmok árpa és komló termesztéséből éltek. Silly, egy kis falu, mely az Ath, Enghien és Soignies háromszögben fekszik és a Sylle nevű folyó szeli át, melyről a falu a nevét is kapta. 1850-ben alapítottak itt egy kis sörgyárat, melyet ma már az 5. generáció működtet. 1947-ben még csak felsőerjesztésű söröket állítottak elő. Ide tartozik a Grisette, Saison és a Scotch, majd néhány évvel később, 1950-től már alsó erjesztésű sörökkel álltak elő, eleget téve a növekvő kocsmák, bárok igényeinek és szélesítették a pils típusú sörök termékskáláját. 1990-ben létrehozták az első „fehér” sörüket, a Blanche Titje-t. Ez a sör a Saison de Silly, Double Enghien és a Divine segítette a hagyományos alapú családi vállalkozás növekedését. A család legújabb söre, egy speciális rózsaszínű, grapefruit ízű fehér sör, mely a Pink Killer névre „hallgat” és fényes jövőt jósolnak neki.

Belga Sörmester
A Belga Sörmester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes, kulturált italfogyasztásnak. A szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk, és őket kiszolgálni nem tudjuk. Kérjük, nyilatkozz, hogy betöltötted-e már 18. életéved!
nem múltam el