Kagyló Urthel Saisonnière sörrel
Elkészítés 1 főre 30-60 perc alatt:
Alaposan tisztítsa meg a kagylókat, és vágja fel a zöldségeket.
Egy nagy serpenyőbe öntsön egy adag olívaolajat.
Adja hozzá az összevágott zöldségeket és a borsot.
Pirítsa a zöldségeket, de ügyeljen, hogy ne égjenek oda.
Adja hozzá az összenyomott fokhagymát, pirítsa tovább.
Öntse fel fél üveg Urthel Saisonnière sörrel.
A maradék fél üveget tegye vissza a hűtőbe.
Forralja fel, aztán adja hozzá a kagylót.
Főzze 8-10 percig.
Miközben fő a kagyló, néha kavarja meg.
Amikor a kagyló héja kinyílik, kész van.
Azonnal tálalja.
Tálalási javaslat:
Tálalja fekete kenyérrel vagy sült krumplival. Adjon mellé valamilyen szószt (pl. halszósz, fokhagymaszósz, mustáros szósz vagy koktélszósz). Az étel mellé fogyassza a másik fél üveg sört. Kiváló étel Zeelandból, egy csipetnyi Limburggal. Ha a kagyló elfogyott, a fekete kenyér és a zöldségek mellé fogyassza bátran a visszamaradt szaftot. Igazán remek kis fogás. Jó étvágyat!