Gyümölcsös lambic

Napjainkban a belga sörpiac százával kínálja a nagy népszerűségnek örvendő, és a legkülönfélébb gyümölcsök hozzáadásával készült gyümölcssöröket. De nem volt ez mindig így. Sok évvel ezelőtt csak a helyi termékek voltak kaphatóak, így a sörözők sörválasztéka igencsak korlátozott volt. Viszont Brüsszelnek és vidékének volt egy savanykás helyi söre, a lambic, és volt egy apró szemű, ugyancsak savanykás, meggyfajtája - melyet flamandul kriek-nek neveznek -, és mivel adott anyagokból kellett dolgozni, kézen fekvő volt a kettő keverése.

+ bővebben
Hol vásárolhatod meg: SörtérképOnline vásárlás

Gyümölcsös lambic ismertető

Napjainkban a belga sörpiac százával kínálja a nagy népszerűségnek örvendő, és a legkülönfélébb gyümölcsök hozzáadásával készült gyümölcssöröket. De nem volt ez mindig így. Sok évvel ezelőtt csak a helyi termékek voltak kaphatóak, így a sörözők sörválasztéka igencsak korlátozott volt. Viszont Brüsszelnek és vidékének volt egy savanykás helyi söre, a lambic, és volt egy apró szemű, ugyancsak savanykás, meggyfajtája - melyet flamandul kriek-nek neveznek -, és mivel adott anyagokból kellett dolgozni, kézen fekvő volt a kettő keverése. Eleinte csak a sörözők tulajdonosai ízesítették a kész lambic söröket ezzel a meggyel, hogy kibővítsék a sörválasztékot. Később már a sörfőzők is adtak különböző gyümölcsöket az érlelődő lambichoz. A gyümölcsök természetes, édesen savanykás ízei tökéletesen kiegészítik a lambic savas karakterét.

Belga Sörmester
A Belga Sörmester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes, kulturált italfogyasztásnak. A szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk, és őket kiszolgálni nem tudjuk. Kérjük, nyilatkozz, hogy betöltötted-e már 18. életéved!
nem múltam el