Németországban a bak (bock) erős, legalább 16 Plato fok sűrűségű és ritkán kevesebb, mint 5,3% alkoholfokú sört jelent. A bak sörök tradícionálisan barnák, de manapság egyre inkább elterjedtek a világos változatai is. Alapvetően szezonális italok, de Németországban a különböző változatokat más és más időpontban kínálják a fogyasztóiknak.
Valószínűsíthető, hogy az eredeti bak sör erős, barna, felsőerjesztésű búzasör volt. A nemzetközi kereskedelem fellendülésével együt megnövekedett a kereslet ezen italokra, ezért kezdtek el vélhetően alsóerjesztésű módszerre átálni, hisz ekkor jóval lerövidül a termelési folyamat, ugyanis nem kell annyi ideig érlelni őket, mint az ale-ket.
Összességében elmondható, hogy a belga bak sörök követik a német elődeik tradícióit, hiszen szinte kivétel nélkül erős, barna, felsőerjesztéssel készülő sörök.
sörfőző mesterek keverik a főzőüstöt
forrás:https://germanculture.com.ua/