St. Bernard

Röviddel a második világháború után, a westvletereni St. Sixtus trappista kolostor keresett valakit, hogy forgalmazza a sörét, mert már nem akarták saját maguk csinálni. Engedélyt adtak a helyi sajtgyárnak és megalapították a St. Bernard sörfőzdét. A wetvletereni lengyel származású sörfőző mester, Mathieu Szafranski társult a sörfőzdével, és magával hozta a recepteket, a háttértudást és a St. Sixtus élesztő törzset.

+ bővebben
Hol vásárolhatod meg: SörtérképOnline vásárlás

St. Bernard ismertető

Röviddel a második világháború után, a westvletereni St. Sixtus trappista kolostor keresett valakit, hogy forgalmazza a sörét, mert már nem akarták saját maguk csinálni. Engedélyt adtak a helyi sajtgyárnak és megalapították a St. Bernard sörfőzdét. A wetvletereni lengyel származású sörfőző mester, Mathieu Szafranski társult a sörfőzdével, és magával hozta a recepteket, a háttértudást és a St. Sixtus élesztő törzset. Ezt követően elkezdték árusítani a trappista söröket Trappis Westvleteren, St. Sixtus, majd jésőbb Sixtus néven. 1992-ben lejárt a licensz, és onnantól ugyanezeket a söröket főzik ugyanazon receptek alapján, de más néven: St. Bernardus.

 
Belga Sörmester
A Belga Sörmester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes, kulturált italfogyasztásnak. A szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk, és őket kiszolgálni nem tudjuk. Kérjük, nyilatkozz, hogy betöltötted-e már 18. életéved!
nem múltam el