Sint Benedictus Abdij de Achelse Kluis

Az Achel sörfőzde története egészen 1648-ig vezethető vissza, amikor is holland szerzetesek egy kápolnát építettek Achel városában, melyet 1686-ban apátsággá nyilvánítottak. Az apátságot a francia forradalom idején lerombolták.

+ bővebben
Achel Blonde
Sör neve:Achel Blonde
Achel Brune
Sör neve:Achel Brune
Hol vásárolhatod meg: SörtérképOnline vásárlás

Ismerd meg: Sint Benedictus Abdij de Achelse Kluis

Sint Benedictus Abdij de Achelse Kluis ismertető

Az Achel sörfőzde története egészen 1648-ig vezethető vissza, amikor is holland szerzetesek egy kápolnát építettek Achel városában, melyet 1686-ban apátsággá nyilvánítottak. Az apátságot a francia forradalom idején lerombolták. 1844-ben, Westmalle-ból érkező szerzetesek újjáépítették az apátságot, ahol 1852-ben kezdtek el malátát készíteni és sört főzni. Első sörük egy erős, 12°B-os, Patersvaajte (jelentése: az atya kis hordója) névre keresztelt főzet volt. Az első világháború idején a német megszállás alatt a szerzetesek elhagyták az apátságot, amit a németek később kifosztottak. Westmalle és Rochefort apátságaiból érkező szerzetesek újjáépítették a sörfőzdét, és 1998-ban újból beindították a termelést.
Belga Sörmester
A Belga Sörmester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes, kulturált italfogyasztásnak. A szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk, és őket kiszolgálni nem tudjuk. Kérjük, nyilatkozz, hogy betöltötted-e már 18. életéved!
nem múltam el