Gentse Gruut

A Gentse Gruut sörfőzdét 2009 áprilisában alapította Annick De Splenter a Grote Huidevettershoekben. Annick már korán megismerte a sörfőzés mesés világát. A sör szeretete egyértelműen a vérében van, hiszen mind apai, mind anyai ágon voltak sörfőző felmenői. Az ismertebb főzdék közül dolgoztak a Young Pale Ale-nél a Gistel and Dentergems Wittől és Dentergemben a Liefmans és Lucifernél.Mind a négy Ghentse Gruut sörünk különlegessége abból ered, hogy komló nélkül készülnek. Mint ahogy gondolhatják, a komlót helyettesítő alternatívák felkutatása nem könnyű feladat. Csak egy biokémiai kurzus és több egyetem együttműködése tette lehetővé hogy Annick Ghentse Gruut sörei meglássák a napvilágot. Már öt fajta létezik: Gruut Wit, Gruut Blond, Gruut Amber, Gruut Bruin és a Gruut Inferno.

+ bővebben
Hol vásárolhatod meg: SörtérképOnline vásárlás

Gentse Gruut ismertető

A Gentse Gruut sörfőzdét 2009 áprilisában alapította Annick De Splenter a Grote Huidevettershoekben. Annick már korán megismerte a sörfőzés mesés világát. A sör szeretete egyértelműen a vérében van, hiszen mind apai, mind anyai ágon voltak sörfőző felmenői. Az ismertebb főzdék közül dolgoztak a Young Pale Ale-nél a Gistel and Dentergems Wittől és Dentergemben a Liefmans és Lucifernél.
Mind a négy Ghentse Gruut sörünk különlegessége abból ered, hogy komló nélkül készülnek. Mint ahogy gondolhatják, a komlót helyettesítő alternatívák felkutatása nem könnyű feladat. Csak egy biokémiai kurzus és több egyetem együttműködése tette lehetővé hogy Annick Ghentse Gruut sörei meglássák a napvilágot. Már öt fajta létezik: Gruut Wit, Gruut Blond, Gruut Amber, Gruut Bruin és a Gruut Inferno.
Belga Sörmester
A Belga Sörmester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes, kulturált italfogyasztásnak. A szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk, és őket kiszolgálni nem tudjuk. Kérjük, nyilatkozz, hogy betöltötted-e már 18. életéved!
nem múltam el