Corsendonk

A Corsendonk Sörfőzde története a korai középkorban, 1398-ban kezdődött Oud-Turnhout városában, amikor is az újonnan alapított Corsendonk Apátsághoz tartozó sörfőzdében és malátázóban beindították a termelést. A sörfőzés mellett az itt élő szerzetesek elsősorban kódexek másolásával foglalkoztak.

+ bővebben
Hol vásárolhatod meg: SörtérképOnline vásárlás

Corsendonk ismertető

Az apátság alapítója, Maria van Gelre, Brabant tartomány hercegének lánya, így az uralkodó család sarja volt. Életében sok jót cselekedett, jótékonykodott, és földet is adományozott az egyháznak, majd saját költségére felépítette az apátságot. A sörfőzés majd négyszáz éven keresztül zajlott, egészen addig, amíg 1784-ben II. József osztrák császár elrendelte az apátság, és a hozzá tartozó sörfőzde bezárását. 1906-ban Antonius Keersmaekers élesztette újjá Oud-Turnhout-i sörfőző tradícióit azzal, hogy elkészítette híres, Pater nevű sörét. A Corsendonk sörök felemelkedése 1982-ben kezdődött, amikor is a Corsendonk név bejegyzett márkanévvé vált.  A sörös palackok egyszerű dizájnja a korai középkort idézi. A sötétbarna palackokat a Corsendonk apátság egykori pecsétje díszíti, melyet az apátság egyik szerzetese tervezte és készítette el saját kezűleg a XV. Században.

Belga Sörmester
A Belga Sörmester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes, kulturált italfogyasztásnak. A szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk, és őket kiszolgálni nem tudjuk. Kérjük, nyilatkozz, hogy betöltötted-e már 18. életéved!
nem múltam el