Abbaye Notre Dame de St. Rémy

Az eredeti, Le Secours Notre-Dame nevű apátságot 1230-ban alapították. Az első írásos emlék a sörfőzésről 1595-ből származik. Az apátságot a francia forradalom ideje alatt súlyos károk érték. Az épületet 1887-ben állították helyre, és Achel-ból érkező szerzetesek újból beindították a sörfőzést. Az apátság az Achel Patersvaajte-ja alapján eleinte két főzetet készített.

+ bővebben
Hol vásárolhatod meg: SörtérképOnline vásárlás

Abbaye Notre Dame de St. Rémy ismertető

Az eredeti, Le Secours Notre-Dame nevű apátságot 1230-ban alapították. Az első írásos emlék a sörfőzésről 1595-ből származik. Az apátságot a francia forradalom ideje alatt súlyos károk érték. Az épületet 1887-ben állították helyre, és Achel-ból érkező szerzetesek újból beindították a sörfőzést. Az apátság az Achel Patersvaajte-ja alapján eleinte két főzetet készített: egy gyenge, asztali sört a szerzetesek részére, és annak erősebb változatát a világi sörfogyasztóknak. A második világháborút követően a Rochefortnak vetélytársa akadt: a Chimay. Az apátság bevételei csökkentek, így a főapát arra kérte a Chimay-t, hogy ne árusítsa söreit Rochefort közelében. A Chimay ezt visszautasította, helyette segítséget nyújtott a Rochefort-sörök tökéletesítésében. A sörfőzdét modernizálták, új receptek láttak napvilágot. A szerzetesek először egy Merville nevű főzetet készítették, melyből később kialakult a Rochefort 10. A Rochefort 6-ot 1953-ban kezdték el árusítani, majd 1955-ben megjelent a Rochefort 8 (eredeti név Spéciale) is. Mindhárom főzet barna, és ízviláguk is sok hasonlóságot mutat. Napjainkban tizenhét szerzetes él az apátságban, közülük hatan foglalkoznak sörfőzéssel.

 
Belga Sörmester
A Belga Sörmester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes, kulturált italfogyasztásnak. A szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk, és őket kiszolgálni nem tudjuk. Kérjük, nyilatkozz, hogy betöltötted-e már 18. életéved!
nem múltam el