Abdij de Trappisten van Westmalle

A Westmalle-i apátság, melyet 1794-ben alapítottak, a legnagyobb a trappista sörfőzdék közül. A falai között élő húsz szerzetes kiveszi a részét mind a sörfőzéssel kapcsolatos, mind az adminisztratív munkából. A sörfőzde bevételeinek jelentős részét Rómába küldik, ezen kívül finanszírozási problémákkal küszködő kolostorok részére nyújtanak segítséget.

+ bővebben
Hol vásárolhatod meg: SörtérképOnline vásárlás

Abdij de Trappisten van Westmalle ismertető

A Westmalle-i apátság, melyet 1794-ben alapítottak, a legnagyobb a trappista sörfőzdék közül. A falai között élő húsz szerzetes kiveszi a részét mind a sörfőzéssel kapcsolatos, mind az adminisztratív munkából. A sörfőzde bevételeinek jelentős részét Rómába küldik, ezen kívül finanszírozási problémákkal küszködő kolostorok részére nyújtanak segítséget. A Westmalle sörfőzdének három fontos alapszabálya van: évi 120.000 hektoliternél több sört nem készítenek. A recepteken nem változtatnak. A reklámozást visszafogottan végzik. A Westmalle egyszerű söralátéteket és szolidan elegáns, bőrből készült étlapborítókat használ. A westmall-i apátságban 1836-ban kezdek el sört készíteni, eleinte kizárólag saját maguk és vendégeik részére, de 1860-ban elkezdtek kívülállók számára is értékesíteni. A kapunál eladott mennyiség arra ösztönözte az apátságot, hogy kibővítsék a sörfőzdét. Az 1933-as átépítés óta három főzetet készítenek: a Wetmalle Dubbel-t, a Westmalle Tripel-t és az Extra-t. Utóbbit kizárólag a közösség, és az achel-beli szerzetesek részére készítik.

Belga Sörmester
A Belga Sörmester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes, kulturált italfogyasztásnak. A szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk, és őket kiszolgálni nem tudjuk. Kérjük, nyilatkozz, hogy betöltötted-e már 18. életéved!
nem múltam el