Libamáj terrine Chimay sörös almakompóttal és sörzselével
Kezdőoldal•Belga Sörkultúra•Sör és gasztronómia•Libamáj terrine Chimay sörös almakompóttal és sörzselével
Hámozza meg az almákat. Vágja ki az almacsutkákat, majd szeletelje fel az almákat kis darabokra egy kivételével. Ez utóbbit vágja vékony karikákra, és tegye félre a tálaláshoz.
Tegye a felszeletelt almákat egy serpenyőbe, adja hozzá a vizet, a 2 dl Chimay Bleuet, a kristálycukrot és a citromlevet. Forralja fel, majd kis lángon hagyja besűrűsödni. Tegye félre, és hagyja kihűlni.
A sörzseléhez a zselatin lapokat áztassa be hideg vízbe, majd jól nyomkodja ki. Melegítse fel a 3 dl Chimay Bleuet, adja hozzá a kristálycukrot és a citromlevet, majd oldja fel benne a zselatin lapokat. Öntse a még meleg sörzselét egy kisméretű, szögletes edénybe, és hagyja kihűlni. Miután a sörzselé megdermedt, szeletelje fel kis kockákra.
Tálaláskor egy szelet libamáj terrinere tegyen egy vékonyra szeletelt almakarikát, majd egy evőkanál almakompótot. Helyezze mellé a sörzselé kockákat, majd locsoljon egy kevés balzsamecetet a tányérra.